Room Of Hope kuulumisia: Casa College stipendejä, Barista koulutusta ja suurlähetystö mukana tukemassa toimintaa

room of hope3Naiset kiinni lukio opintoihin

Kyproksen päiväkeskuksemme toiminta on jälleen kevään aikana monipuolistunut, ja eteemme on tarjoutunut uusia upeita  mahdollisuuksia. Nikosiassa sijaitseva Casa College  on tarjoutunut antamaan stipendejä keskuksemme naisille, jotta naiset  voisivat suorittaa lukio-opinnot. Tähän saakka opiskelu on ollut suurimmalle osalle keskuksemme naisista vain kaukainen haave. Opinnot Kyproksella ovat kalliita, ja  suurimmalla osalla naisista ei taustastaan johtuen ole mukanaan minkäänlaisia todistuksia mahdollisista aiemmista opinnoista. Moni ei ole myöskään käynyt ylipäätään mitään kouluja elämänsä aikana. Siksi olemmekin ottaneet innolla vastaan Casa Collegen tarjouksen. Asia tarvitsee edetäkseen vielä virallisen luvan opetusministeriöltä, joten nyt odottelemme malttamattomana tuota virallista selvitystä ja hyväksyntää.

Barista koulutus starttaa tulevana syksynä

Lukio-opintojen lisäksi naisille on avautumassa ensi syksynä mahdollisuus myös baristan koulutukseen. Englannin-kyproslainen Andreas Constantinou on lupautunut järjestämään naisille ilmaisen koulutuksen, joka tuo mukanaan virallisen baristan ammattinimikkeen. Barista koulutukseen liittyen saimme myös eräältä avokätiseltä perheeltä 1500 euron lahjoituksen ammattikäyttöön tarkoitetun kahvikoneen ostoon, jolloin koulutus mahdollistuu omalla keskuksellamme. Vahvan kahvilakulttuurin maassa baristan koulutus on upea mahdollisuus naisille päästä sisään paikallisille työmarkkinoille, ja sitä kautta kiinni uuden elämän alkuun.

Suurlähetystö tukemassa toimintaamme

Edellä mainittujen asioiden lisäksi olemme iloinneet siitä, että Suomen Nikosian suurlähetystö on ollut aktiivisesti tukemassa toimintaamme. Suurlähetystön toimesta järjestettiin huhtikuussa tapaaminen, johon osallistuivat suurlähettiläs Timo Heinon ja keskuksemme projektijohtaja Sanna Korpelan lisäksi mm. Anti-trafficking poliisin johtaja Rita Superman, sekä edustajia EU-komissiosta  ja eri kansalaisjärjestöistä. Tapaamisen tarkoituksena oli yhdessä miettiä  keskuksemme  tulevaisuutta erityisesti paikallisten rahoitusmahdollisuuksien kannalta.

 

Jos haluat saada enemmän ajantasaisia kuulumisia yhdistyksemme toiminnasta ja olla mukana vaikuttamassa, niin käy liittymässä yhdistyksemme jäseneksi oheisen linkin kautta! http://www.vapautauhri.fi/?page_id=2804

 

Yhteydenotto: pia.rendic@vapautauhri.fi