Lapsiseksinukke: harmiton fantasian täyttäjä vai yllyke seksuaalirikoksiin?

 
 

“Raiskausta stimuloimaan luotu seksirobotti”

“Lapsiseksinuket auttavat pedofiileja täyttämään fantasiansa tavalla, joka ei vahingoita ketään”.

“Maailman ensimmäinen seksinukkebordelli avattiin Barcelonassa”

Maailmalla ja myös Suomessa on kuluneen kevään ja kesän aikana debatoitu seksiroboteista. Robottien myynti on kokenut räjähdysmäisen kasvun muutaman vuoden aikana erityisesti Japanissa ja Kiinassa. Fortune lehti arvioikin, että seuraavan kahden vuoden aikana seksirobottiteollisuus tuottaa yli 100 miljardia euroa vuosittain. Eikä ihme: nämä robotit täyttävät kaikki tavanomaiset vanhat stereotypiat: idealisoidut, heteronormatiiviset vartalot – lähes aina naisten sellaiset – jotka on suunniteltu ja rakennettu täyttämään miesten seksuaaliset fantasiat. Myös pedofiilien.

Minä vastustan seksinukkeja, erityisesti lapsiseksinukkeja. Vastustan niitä, koska en usko nuket luoneiden miesten sanomaan siitä, että nuket auttaisivat pedofiileja ilmaisemaan halunsa laillisesti. Väitteelle ei yksinkertaisesti ole mitään akateemista näyttöä. Monet asiantuntijat päinvastoin sanovat, että yhdyntä lasta esittävän nuken kanssa voi madaltaa kynnystä häiritä oikeita lapsia seksuaalisesti (mm. ECPAT International pääsihteeri Dorothy Rozga). Vietin ”purkaminen” ei siis vähennä sen ilmenemistä eikä estä sen siirtymistä vääriin kohteisiin. Nuken käyttö voi sitä vastoin lisätä riskiä syyllistyä rikokseen vahvistamalla seksuaalisen käyttäytymisen yhteyttä lapsiin ja alentamalla sitä kautta henkilön sisäisiä estoja ryhtyä fantasioista tekoihin, kuten useat Åbo Akademin psykologian tohtorit ja professorit ovat todenneet (HS 22.3.2017).

Vastustan lapsiseksinukkeja myös siksi, että virtuaaliset tai manuaaliset, lasta muistuttavat nuket jotka on tuotettu seksuaaliseen tarkoitukseen, kohdentuvat Lanzaroten sopimuksen lapsiporno määrityksen alle (artikla 2 & artikla 20). Lapsiseksinuket onkin kielletty laittomina mm. Australiassa, Englannissa ja USA:ssa, ja niiden maahantuonnin johdosta on tehty useita pidätyksiä. Pidätyksiin johtaneet lapsiseksinuket ovat esittäneet niinkin pieniä lapsia kuin 5-vuotiaita. Myös Suomen tullin keväisen kannanoton mukaan lapsia esittävät seksinuket voivat olla sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa materiaalia.

Edellä mainittuihin argumentteihin perustuen en voi kuin ihmetellä Suomen Sexpon kannanottoa, joka tukee näiden lapsiseksinukkejen käyttöä. Sexpon seksuaaliterapeutti Patricia Thesleffin mukaan suurin osa pedofiileista ei koskaan tee mitään oikeille lapsille. “Tämä voi olla ainoa tapa, mikä voi pitää elämän parempana heidän kohdallaan. Jos seksuaalisuuttaan saa toteuttaa nuken kanssa, silloin ei ole tarvetta lähteä toteuttamaan sitä kenenkään oikean lapsen kanssa”

Aika rohkeaa puhetta kun ottaa huomioon, että pelkästään Suomessa poliisin tietoon tulee vuosittain yhä enemmän lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia. Määrä on yli kaksinkertaistunut kymmenen vuoden aikana. Kun vuonna 2003 ilmoitettuja rikoksia oli 756, niin vuonna 2013 niitä oli jo 1816. Se tarkoittaa päivää kohden viittä lasta. Todellinen luku on vielä synkempi, koska lapsi ja hänen perheensä salaavat usein hyväksikäytön. Myöskään Sexpon puheenjohtaja Tommi Paalanen ei näe ongelmaa seksinukkeihin saati alussa mainitsemiini seksinukkebordelleihin liittyen, vaan  näkee ne pikemminkin seksuaalisen itseilmaisun voittona: “Sellainen kehitys ylipäätään, että ihmiset vapautuvat seksuaalisesti ja löytävät keinoja toteuttaa itseään eri tavoin, vähentää seksuaalirikoksia ja miksei myös ihmiskauppaa”.  

Jokainen voinee omalla tahollaan miettiä, miten suhtautua lapsiseksinukkeihin, taikka seksinukkebordelleihin. Itse en yhdy niihin mielipiteisiin, joiden mukaan on hyvä asia että miehet käyvät työmatkoillaan seksinukkebordellissa, koska eivät näin ollen petä vaimojaan. Onko pano seksinuken tai lapsiseksinuken kanssa vähemmän pettämistä? Ja voi vain arvailla, kuinka monelle miehelle seksinukke tai lapsiseksinukke on se viimeinen ponnahduslauta ennen todellista bordellia tai ennen todellista lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.

Pia Rendic

Ohessa linkki lyhyeen lapsiseksinukke videoon: https://www.facebook.com/playgroundenglish/videos/511389415861060/

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *