IHMISKAUPPATYÖ KYPROKSELLA

  • Yhteistyötä viranomaisten kanssa
  • Yhteistyötä hallituksen kanssa
  • Uhrien päivittäistä kohtaamista ja auttamista
  • Puolivälintalo
  • Päiväkeskus ( Room of Hope)

 Viime vuosina kansainvälisen ihmiskaupan suurimmaksi kohdealueeksi on muodostunut Eurooppa. Kansainvälisissä  tilastoissa erityisesti Kypros on saanut varsin kyseenalaisen maineen Euroopan likapilkkuna. Maahan virtaa vuosittain tuhansia ihmiskaupan uhreja, pahimpina vuosina rajan ylittäneiden naisten määrä on ollut yli 6000.

Vuonna 2011 tehty UNHCR:n raportti osoittaa, että Kyproksen hallitus ei ole täyttänyt edes minimi standardeja eliminoidakseen ihmiskauppaa. USA:ssa vuonna 2012 tehty ihmiskauppaa koskeva raportti puolestaan osoittaa Kyproksen olevan ihmiskauppa tilanteessaan samassa kategoriassa Afganistanin ja Liberian kanssa.

Työssämme kohtaamme ihmiskaupan uhreiksi joutuneita naisia ja heidän lapsiaan päivittäin. Nämä seksiperäisen ihmiskaupan uhreiksi joutuneet tytöt ja naiset tulevat pääosin Euroopan köyhistä maista, kuten Bulgariasta, Romaniasta, Moldovasta, sekä Valko-Venäjältä. joukossa on myös paljon Vietnamista ja filippiineiltä tuotuja naisia. Pakko prostituution seuraukset näkyvät naisissa monin tavoin. Suurin osa heistä kärsii vakavista psyykkisistä ja fyysisistä ongelmista, samoin kuin erilaisista riippuvuuksista. Naiset ovat usein myös kieli- ja lukutaidottomia, vailla asuntoa, työtä ja rahaa.

Ihmiskaupan vastaisessa työssämme pyrimme auttamaan näitä tyttöjä ja naisia monin eri tavoin. Haemme heitä ulkoilemaan valtion turvatalosta, kuljetamme sairaalaan ja erilaisiin virastoihin, pyrimme motivoimaan heitä tarjoamalla mahdollisuutta mm. kielen opiskeluun, käsitöiden / korujen tekemiseen, toisten tapaamiseen erilaisten teemailtojen muodossa, sekä erilaisiin liikuntamuotoihin. Pyrimme myös olemaan yhteydessä tyttöihin aktiviteettien ulkopuolella tarjoten mahdollisuutta puhumiseen. Teemme myös tavoittavaa työtä yökerho-ja bordellialueille.

Edellä mainittujen työmuotojen lisäksi työskentelemme kahden eri projektin parissa. Toinen näistä on ihmiskaupan uhreille perustamamme Puolivälintalo. Tavoitteena on tarjota valtion turvatalosta vapautuville naisille turvallinen ja rauhallinen paikka eheytyä ja voimaantua, jotta paluu normaaliin elämään olisi mahdollista. Hanke on toteutettu yhteistyössä Wellspring järjestön kanssa.  http://www.wellspringcyprus.com/

Toinen projektimme on Room of Hope, päiväkeskus ihmiskaupan uhreille ja heidän lapsilleen. Tavoitteena on tarjota työpajoja naisille, sekä laadukasta ja ammattitaitoista päivähoitoa lapsille. Päiväkeskus avasi ovensa syyskuussa 2014 Nikosian vanhassa kaupungissa. Ohessa lyhyt video Päiväkeskuksessa tekemästämme työstä:

 

 

IHMISKAUPPATYÖMME SUOMESSA

  • Tiedotusta
  • Koulutusta
  • Seminaareja
  • Kirjoja
  • Dokumentteja

Suomessa toimimme tällä hetkellä tiedotus-, tutkimus-, ja koulutuspuolella. Tarjoamme myös konsultaatiota ja tukitapaamisia ihmiskaupan uhreille.

Lisäksi kirjoitamme ja puhumme aiheesta eri medioissa, kuten sanomalehdissä, internetissä ja radiossa.

http://www.hs.fi/elama/art-2000002816594.html

http://avaimia.net/ihmiskaupan-vastainen-tyo-kohtaa-yksitellen-kyproksella-pia-rendic/

http://www.lahetystyo.com/2014/04/10/ihmiskauppa-iskee-kaikkein-heikoimpiin/

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/elamantaito/4710/on_aika_herata_huomaamaan_ihmiskaupan_todellisuus

Lisäksi Uusi Tie kustantamo on julkaissut Pia Rendicin kirjoittaman kirjan Ihmiskaupan Kasvot tammikuussa 2015. Kirja valottaa ihmiskaupan todellisuutta etenkin Kyproksen kontekstissa, ja tuo esiin ihmiskaupan, prostituution ja pornon välisen tiiviin yhteyden.

Olemme olleet myös mukana tekemässä dokumenttia ihmiskaupasta. Kyseinen dokumenttiprojekti Rose in Paradise piirtää kulissien takaa erilaisen kuvan rakkauden ja kauneuden Kyproksesta. Ovatko ihmiset toisilleen vain hyödykkeitä vai onko meissä jotain enemmän?

 Tervetuloa mukaan tukemaan työtämme!