Katso video: Ihmiskaupan uhri kertoo: Laillinen prostituutio ja ihmiskauppa ovat yksi ja sama asia

Kansalaisaloite No. 2035

Ihmiskaupan Uhri puhuu!

Artikkelin lopussa on video, jossa Ihmiskaupan Uhri kertoo omin sanoin miksi laillinen prostituutio ja ihmiskauppa ovat sama asia.

Viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana elämäni on muuttunut radikaalisti. Ajatukseni ovat muuttuneet, mielipiteeni ovat vaihtuneet, tapani katsoa maailmaa on muuttunut. Mutta ennen kaikkea ystäväpiirini on muuttunut: sitä ovat tulleet rikastuttamaan lukuisat naiset lukuisista eri maista; Moldovasta, Romaniasta, Bulgariasta, Nigeriasta, Vietnamista, Intiasta, Venäjältä, Marokosta, Kamerunista, Somaliasta. Vain muutamia mainitakseni.

Näitä naisia yhdistää muutama tekijä. He ovat kaikki ihmiskaupan uhreja: alistettuja, hyväksikäytettyjä, harhaanjohdettuja, raiskattuja. Mutta samaan aikaan he ovat kaikki urheita, voimakkaita, kauniita, suuri sydämisiä taistelijoita. Ennen kaikkea minua on puhutellut näiden naisten rohkeus. Se että kaikesta kokemastaan huolimatta he yrittävät suunnata eteenpäin, löytää jotain toivoa, jonkin asian minkä varassa uudelleen rakentaa elämäänsä.

Tässä postauksessa en haaskaa enää aikaa kirjoitettuihin sanoihin. Haluan antaa puheenvuoron yhdelle näistä naisista, yhdelle ystävälleni. Hän on upea nuori nainen. Kaunis, älykäs, rohkea. Ja hänellä on tarina kerrottavana. Hänen tarinaansa tulet kuulemaan seuraavan puolen vuoden aikana pienissä pätkissä, koska hän on päättänyt jatkaa elämäänsä. Ja hän on päättänyt tehdä sen ennen kaikkea sen vuoksi, että hän voisi oman kokemuksensa kautta antaa äänen kaikille niille naisille, jotka vielä elävät bordelleissa, yökerhoissa, yksityisissä asuinhuoneistoissa ja katujen varsilla seksiä myyden. Hän haluaa antaa äänensä niille naisille, joiden niin moni kuvittelee itse valinneen uran prostituoituna, joiden moni kuvittelee nauttivan työstään. Hän on rohkea, sillä hän sanoo ääneen sen, mitä moni ei uskalla sanoa: että laillistettu prostituutio ja ihmiskauppa ovat yksi ja sama asia. Katso video ja kuuntele mitä mieltä ihmiskaupan uhri on nykyisestä lainsäädännöstä.

Lisätietoja kansalaisaloitteesta osoitteessa www.vapautauhri.fi

Käy allekirjoittamassa kansalaisaloite osoitteessa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2035