3. #ÄIJÄKOODI: YMMÄRRÄN prostituution ja ihmiskaupan välisen yhteyden, joten vastustan naisten käyttämistä kauppatavarana

 
 

#ÄIJÄKOODIT:

Kolmas Koodi:  YMMÄRRÄN prostituution ja ihmiskaupan välisen yhteyden, joten vastustan naisten käyttämistä kauppatavarana

 

 

MIES: Jos olet samaa mieltä koodin kanssa, niin tartu haasteeseen! Kopioi tämä äijäkoodi omalle aikajanallesi eri sosiaalisissa medioissa ja haasta/taggaa kaverisi mukaan. #Äijäkoodi #NytLoppu #VapautaUhri #Äijälupaus . Voit myös kehystää oman profiilikuvasi #Äijäkoodi kehyksellä, jonka saat FB-sivuiltamme!

 

 

 

 

Koodin avaus:

Nykyään yhteiskunnassamme puhutaan paljon siitä, kuinka prostituutio on naisen oma valinta, ja kuinka prostituution valinneet naiset nauttivat työstään. Tällä ikään kuin legimoidaan seksin ostaminen ja naisten systemaattinen hyväksikäyttö. Samalla prostituution ja seksiperäisen ihmiskaupan välinen yhteys halutaan häivyttää, eikä kukaan suostu puhumaan niistä hyväksikäytön muodoista, jotka liittyvät kiinteästi kumpaankin. Ex-prostituoitu Rachel Moranilla on asiaan kuitenkin hyvin yksiselitteinen näkemys. Rachelin tavatessani kysyin häneltä, miten hän näkee prostituution ja seksiperäisen ihmiskaupan välisen yhteyden. Rachel totesi välittömästi, että näitä kahta ei voida erottaa toisistaan.

-Reitit prostituutioon ja ihmiskauppaan ovat vain kaksi eri väylää, jotka tuovat naiset lopulta täsmälleen samaan paikkaan, seksuaalisesti hyväksikäytettäviksi, Rachel sanoo.

Rachel myös korostaa, että yritys erottaa prostituutio ja seksiperäinen ihmiskauppa toisistaan on silkkaa tyhmyyttä. Hänen mukaansa seksiperäistä ihmiskauppaa tapahtuu, koska miesten tarpeista käsin nouseva prostituutio takaa miehille pääsyn hyväksikäyttämään naisvartaloa. Ja prostituutio ja sen ympärille kehittynyt muu kaupallinen seksiteollisuus ovat juuri ne markkinat, joille seksiperäisen ihmiskaupan uhreiksi joutuneet naiset myydään.

-On sanottu että puhuminen seksiperäisestä ihmiskaupasta ilman mainintaa prostituutiosta on sama kuin puhuisi orjuudesta ilman että mainitsisi plantaasit. Tämä on paras ja tarkin analogia jonka olen koskaan kuullut, Rachel toteaa.

Voit lukea Rachelin koko tarinan tästä.

Yksilönvapautta korostava yhteiskuntamme onkin onnistunut lähes kokonaan häivyttämään julkisesta keskustelusta sen, kuinka erityisesti organisoitu prostituutio toimii usein hyväksikäytön ja väkivallan keinoin. Kun huomio keskitetään siihen onko naisella oikeus myydä seksiä, häipyvät keskustelussa taka-alalle kaikki ne toimijat, jotka hyötyvät seksikaupasta suoraan tai välillisesti. Organisoitu prostituutio onkin varsin tuottavaa harmaan alueen liiketoimintaa. Tutkija Elina Penttinen on todennut seuraavasti: “Organisoitunut prostituutio, joka sisältää monia ihmiskaupan tunnusmerkistön täyttäviä toimintoja, sulautuu helposti osaksi normaalia kulutuskulttuuriin kuuluvaa seksikauppaa, kuten erotiikkaravintoloita tai seksivälinekauppoja, joissa tarjotaan ns. privaattiesityksiä. Samoin ihmiskaupassa toimiva järjestäytynyt rikollisuus tuottaa pornografiaa. Näitä eri muotoja yhdistää asiakas, joka ei välttämättä erottele, käyttääkö hän laillisesti vai rikollisesti tuotettuja seksikaupan tuotteita ja palveluja”. (Jyrkinen&Penttinen 2017)

Kolmas koodimme haastaa sinut, MIES, vastustamaan kaikkea toimintaa, mikä tekee naisesta tai tytöstä kauppatavaran!

Lisätietoja; http://www.vapautauhri.fi/aijakoodi/

Ihmiskaupan vastaisen työmme tukeminen: http://www.vapautauhri.fi/auta/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *