Topless kampaamo – strippiklubi saksilla ja hiusharjalla?

 
 
Topless kampaamo – strippiklubi saksilla ja hiusharjalla?

tavoittava työ

Aamulehti uutisoi taannoin Suomen ensimmäisen Topless kampaamon avaamisesta Tampereelle. Aamulehti 24.7.2015 Topless kampaamoa puuhaavan Janne Kostamovaaran mukaan töihin etsitään erityisesti naisia, koska miehiä palkatessa koko ajatus muuttuisi. Pääkohderyhmänä kun ovat täysi-ikäiset miehet.  Iltalehti 24.7.2015

On mielenkiintoista huomata, että edellisen taantuman aikana, 1990-luvun lamavuosina, Suomeen rantautui erityisen runsas määrä erilaisia erotiikka-, seksi- ja toplessbaareja. Ensimmäinen baari avattiin Helsinkiin vuonna 1992, ja neljä vuotta myöhemmin, 1996, katuprostituutio oli ilmaantunut Helsingin kaduille jäädäkseen. SK 1/2013. Ehkä tässäkin tapauksessa voidaan ajatella, että hätä keksii keinot. Ainakin Kostamovaara itse tuntuu uskovan, että kysyntää palvelulle riittää. -Totta kai odotukset ovat suuret. Ei muuten kannattaisi tällaiseen ruveta, jos ei olisi suuret odotukset. Uskomme vakaasti, että homma lähtee toimimaan. Ehkäpä Kostamovaara ajattelee asiaa erityisesti omien lähtökohtiensa kautta: – En ole itse käynyt topless-parturissa. Parturissa olen käynyt, mutta en tällaisessa – valitettavasti.

Itselleni herää väkisinkin kysymys, kuka tällaisia palveluja käyttää. Vastausta ei tietysti tarvitse etsiä kaukaa. Ne samat miehet, jotka käyvät säännöllisesti strippiklubeissa, eroottisissa hieromoissa ja prostituoitujen luona. Ja näitä miehiä riittää myös Suomessa. Väestöliitto on arvioinut eräässä selvityksessään, että 15 % suomalaisista 18-74-vuotiaista miehistä on tarjonnut joskus elämänsä aikana rahaa seksipalveluista. Voi vain arvailla mihin prosenttiosuus nousee muiden palvelujen kuin varsinaisen seksin ostamisen kohdalla. Väestöliitto 2002. Ja varmasti Kostamovaara kumppaneineen on tutkinut myös maailmanlaajuiset faktat. Esimerkiksi Australiassa sijaitsevan Hotcuts-kampaamon puolalaissyntyinen omistaja Wojtek Wasilewski toteaa topless kampaamo bisneksen kukoistavan. -Puhelin on soinut lakkaamatta. En ole yllättynyt, he ovat tyrmääviä tyttöjä.  Iltalehti 19.10.2010.

Huolestuttavinta asiassa on kuitenkin se, että kukaan ei tunnu huomaavan idean yhteyttä jatkuvasti kasvavaan seksiteollisuuteen. Jo nyt 90 prosenttia Suomen prostituutiosta tapahtuu katseilta piilossa, esimerkiksi netissä tai yksityisasunnoissa. Poliisin mukaan laskelmissa täytyy huomioida myös hierontapaikat ja striptease-ravintolat. Yle 24.7.2015. Näiden paikkojen kontrollointi on erityisen vaikeaa nimenomaan siitä syystä, että ne toimivat näennäisesti laillisen bisneksen alla, jolloin mahdolliseen paritukseen tai ihmiskauppaan on vaikeampaa puuttua.

Kyllä. Tiedän että tässä vaiheessa joku hermostuu. Topless kampaamoa ei voi verrata paritukseen tai ihmiskauppaan, ei edes prostituutioon. Topless kampaamohan on täysin harmiton. Nuoren miehen lapsellinen päähänpisto. Vai onko? Entä jos se onkin eräänlainen kulkuväylä prostituutioon. Eräänlainen tirkistelypaikka, johon asiasta innostuneet miehet voivat mennä testaamaan omia rajojaan? Kun kampaajan paljaat rinnat puristuvat miehen kasvoille etutukkaa leikatessa, on tyynimmänkin miehen jo vaikea pysyä housuissaan.

Kostamovaaran mukaan tilanne tulee kuitenkin olemaan hallinnassa: – Toimimme kuitenkin päiväsaikaan. En usko, että ihmiset ovat niin hölmöjä, että tarvitsisi ottaa järjestyksenvalvojaa. Tätä on hieman vaikea uskoa ottaen huomioon sen faktan, että jo nyt etenkin miesasiakkaiden aiheuttama seksuaalinen häirintä on kampaamoalalla yleistä. PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemen mukaan tietoon on tullut jopa tapauksia, joissa miesasiakkaat ovat tyydyttäneet itseään olleessaan naistyöntekijän parturoitavana. Ilkka 24.7.2015.   Tampereen Topless kampaamo tulee tuskin ainakaan vähentämään kyseisenlaisia tapauksia.

Surullisena voi vain todeta, että jälleen kerran on sukupuolten tasa-arvoa peräänkuuluttavassa Suomessa keksitty uusi tapa halventaa ja alentaa naista. Topless kampaamo tuo erinomaisen hyvin esiin vääristyneen ajatuksen siitä, että yksi naisen perimmäisistä tehtävistä olisi tuottaa seksuaalista mielihyvää miehelle.

Pia Rendic

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *